Gabriela Benoni

Italská kuchyně Terra, mare e monti

11. - 13. 10. 2024

Jsem Gabriela Benoni a společně s Petrou Adamcovou pořádáme kurz Italská kuchyně Terra, Mare e Monti. Petra bude vařit a já vás naučím italské cestovní minimum, které se vám bude hodit při cestách do Itálie.

Máme pro vás připravené různé druhy kurzů, kde si jistě každý najde to své. V každém kurzu ochutnáte sýry, exotické zeleniny i úžasná vína. Budou prezentace, otázky a odpovědi, takže se nás můžete na cokoliv ptát. Můžete se jen dívat a popíjet vzorečky vína a ochutnávat italské dobroty, nebo se aktivně zapojit do vaření.

Těšte se na 5 hodin výuky během celého víkendu, které vás obohatí a díky kterým se na dovolené v Itálii budete cítit více jako doma.

Kurz je určen pro minimálně 10 a maximálně 12 lidí. Ubytování je v pokojích s maximálně 2-3 osobami na pokoji. 

PROGRAM

Pátek:

16.00 příjezd

16:30 welcome drink a seznámení s obsahem kurzu

17-18:00 prezentace základních poznatků o italské kuchyni

18:15 – … společná příprava grilovaných zelenin a salátů, vitello tonnato (telecí nářez s lahodnou omáčkou, 

19:30 společná večeře s degustací variace italských sýrů ,od jemných a měkkých po tvrdé a pikantní , výběrových uzenin pro mlsné jazýčky a ochutnávka vhodných vín

20:00 otázky a odpovědi a volná zábava

Sobota:

8:00 – 9:00 snídaně v italském stylu, káva, čaj, ovoce, fresh juice, sladké

10:00 – 12.30 společná příprava artyčokové polévky a  Pizzoccheri della Valtellina (pohankové těstoviny s bramborem, mangoldem a třemi druhy sýru , následný oběd s konzumací našich výtvorů

12:30 oběd

16:00 beseda o italské kuchyni a seznámení se zdravým životním stylem Italů

18:30 příprava chobotnicového salátu s gratinovaným fenyklem , polentový dortík se 3 druhy sýra a funghi trifolati (dušené houby, hříbky a klouzky) , příprava jednohubek s pomazánkou z gorgonzoly a mascarpone 

Večer volná zábava (konverzace, zpívání, karaoke…)

Neděle

8:30-9:30 snídaně italian style

10:30 odjezd

Na místě lze zakoupit několik druhů výborného prosecca a primitivo del salento které ochutnáme v rámci kurzu. 

Cena: 6700Kč (4500Kč ubytování a strava platba předem, 2200Kč kurzovné lze platit v hotovosti na místě lektorkám nebo předem bankovním převodem)

Ubytování na našem statku ve třech pokojích z toho dvou mezonetových. Maximálně 2 osoby v jednom pokoji. Více info zde.

Přihlásit se můžete níže prostřednictvím příhláškového formuláře ZDE.

Veškerá pasta a gnocchi budou bez lepku, proto je kurz vhodný i pro celiaky a alergiky na lepek. Nevhodný je pro lidi s intolerancí na laktózu. 

 

intenzivni kurz italske kuchyne statek slunecnice 2